Museu Etnològic del Montseny, La Gabella

El Museu Etnològic del Montseny La Gabella (MEMGA),des dels seus inicis l’any 1985, ha estat concebut com un centre de conservació, difusió i investigació del patrimoni cultural del massís del Montseny. La relació entre l’home i el medi, i el treball d’estudi sobre els mecanismes que intervenen en aquesta relació són el marc principal de les seves línies de treball, així com la implicació en la dinamització cultural, social i econòmica del seu territori.

Actualment el MEMGA, situat en un edifici del segle XVII totalment restaurat i adaptat, disposa d’una superfície de 1800m2, amb 15 sales d’exposició permanent en les quals el visitant pot observar els testimonis materials de les diferents comunitats humanes que al llarg de la història han poblat el massís.

Dintre de les seves col.leccions cal destacar a més de les mostres d’oficis artesanals i de la primera industrialització, un extraordinari fons de materials arqueològics dels segles XIV-XVI, testimoni en la seva major part, de la vida quotidiana dels homes i les dones que durant aquest període habitaren el castell de Montsoriu.

La visita al museu, permet al mateix temps, gaudir d’un espectacular recorregut pel món imaginari i màgic de la muntanya, recollit en el multivisor Llegendes del Montseny.

Podeu fer un recorregut virtual per totes les sales del museu i veure les diferents activitats que el MEMGA desenvolupa al web www.museuetnologicmontseny.org

L’horari del museu és d’11 a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda de dimarts a divendres. Els dissabtes i els diumenges està obert al públic d’11 a 2 del migdia i de 2/4 de 5 a les 7 de la tarda.

Museu Etnològic del Montseny
C/ Major 6, 17401
Arbúcies
972 86 09 08
memga@arbucies.org